0 termék
0 Ft
kosár
 
 
Méhpempő és a termékenység

A méhpempő és a termékenység

A méhpempő olyan természetes táplálék, amelyet a méhek készítenek a méhkirálynő táplálására, és a dajka méhek etetik vele az utódokat, életük első időszakában. A méhkirálynő többiekéhez képest hosszú élete alatt ezt a táplálékot fogyasztja, és így mintegy 40-szer hosszabb ideig él, mint a többi kaptárlakó, és súlyának többszörösét képes naponta lerakni petékben.

Ebből a néhány adatból is kitűnik, hogy ez a páratlan szer a méhek esetében is az életerőt, energiát, és a szaporodást támogató anyag. Az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatása szerteágazó, és azoknak a pároknak, akik babát szeretnének, igazi kincset érhet. Mai társadalmunkban a párok több, mint 10%-a küzd valamilyen meddőséget okozó problémával. Ennek a problémának sokszor a nem megfelelő hormonműködés áll a hátterében. A méhpempő pedig a tapasztalatok szerint egy olyan anyag, amely a női és a férfi szervezetben is támogatja a nemi működés hormonális feltételeit, és képes a szexuális aktivitást is fokozni, ezzel elősegítve a gyermekáldás beköszöntét.

terhes
Hogyan növeli a teherbeesés esélyét a méhpempő?

Azoknak a leendő anyukáknak, akiknek problémájuk van a méhnyálkahártya vastagságával, a tapasztalatok szerint képes támogatni a beágyazódáshoz szükséges, megfelelő méhnyálkahártya kialakulását. Bonyolult összetételében olyan bioaktív anyagok is vannak, amelyek segítik bizonyos hormonok létrejöttét, és aktivitását, ezért a női ciklus rendszerességét, és a peteérést is kedvezően befolyásolja.

Növelni képes a luteinizáló hormonok mennyiségét szervezetünkben, amelyek az ovulációt segítik elő, illetve növeli a progeszteron szintet is, amely a megtermékenyített pete megtartásában és fejlődésében jelent fontos támaszt a terhesség első időszakában. Ezenfelül a benne lévő vitaminok, fehérjék, aminosavak és egyéb anyagoknak köszönhetően növeli a szexuális aktivitást is, csökkenti a stressz káros hatásait, ezzel előkészítve az utat egy sikeres babaváráshoz.



Milyen méhpempőt szedjünk, és hogyan adagoljuk?

A különböző készítmények közül a tiszta méhpempő a legértékesebb és szervezetünk számára a leghasznosabb. Léteznek liofilizált, kapszula, tabletta formájában kapható változatok, de ezek hatása elmarad a tiszta állagú hatásaitól. A méhpempőt szokták mézzel keverve is forgalmazni, ez kellemesebb íz élményt jelent, Az ízéről fontos tudni, hogy egyáltalán nem kellemes, nem édes, inkább savas, és kicsit csípős, állaga pedig kásásnak mondható.

Adagolásra általában napi 2 grammot ajánlunk, a női ciklus rendezésére és babaváráshoz, A menstruáció elmúltával kezdjük a kúrát. Folyamatosan kell szedni a vérzés kezdetéig naponta 2×1 grammot, majd szünetet tartani a vérzés utolsó napjáig. E rövid szünet után újra kell kezdeni a következő vérzésig, és így tovább. (Ez normál esetben úgy néz ki, hogy 21 napig szedjük a pempőt, majd 5-7 napig szünetet tartunk, attól függően, hogy kinek milyen hosszú a ciklusa.)

Ezt 4-6 hónapig ismételni, majd 1 hónap szünet után ismét lehet kezdeni a kúrát, ha addig nem következik be a fogantatás. Amennyiben sikeres a fogantatás, csak a terhesség 3 hónapjáig javasoljuk a méhpempő fogyasztását (kerülendő a placenta túlzott erősödése), majd a baba megszületése után újból el lehet kezdeni, mint a tejtermelődés fokozását elősegítendő. Férfiaknál 60-90 napos kúrát ajánlunk a javulás érdekében, napi 2×1g adagolással.

 
Frissítse böngészőjét!Letöltés