0 termék
0 Ft
kosár
 
 
Propolisszal gyermekünkért

Propolisszal gyermekünk egészségéért

A méhszurok, vagy görög eredetű nevén  propolisz elsőrendű szerepe a méhek társadalmában az idegen anyagok, betolakodók távol tartása a kaptártól, így fertőtlenítő, antibiotikus hatása rendkívül erős, és ezen kívül gazdag összetételének köszönhetően enzimekkel, vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal is ellátja szervezetünket. A benne lévő flavonoidok egészséget fenntartó, szervezetet erősítő számos gyógyhatással rendelkeznek. A propolisz mással összehasonlíthatatlan tulajdonságai révén nagyon sokat tehet nemcsak a felnőttek egészségéért és erőnlétének megőrzéséért, hanem a gyermekek számos kisebb nagyobb baját kezelhetjük vele eredményesen.

Miután gyermekünk betöltötte az 1 éves életkort, már kaphat mézet, később pedig, ha meggyőződtünk róla, hogy nem allergiás a méhtermékekre, akkor kis mennyiségekben kaphat propoliszt is, amely gyakran alkoholos oldat formájában érhető el. Ezzel a változatával bánjunk csínján, de a propoliszos méz kisebb arányban, vagy egyáltalán nem tartalmaz alkoholt, ezért a gyerkőcök számára sokkal ideálisabb formája a propolisz szervezetbe juttatásának, nem beszélve arról, hogy ebben az esetben a méz gyógyhatásai is hozzáadódnak.

propolisz gyermekeknek
Propolisz belsőleg és külsőleg

A propolisz egyik csodálatosan hasznos tulajdonsága, hogy nagyon erős természetes antibiotikum, ez azt jelenti, hogy sikerrel veszi fel a harcot a náthás, influenzás időszakokban a vírusok és baktériumok ellen, a szintetikusan előállított antibiotikumokkal szemben viszont nem kell tartanunk mellékhatásoktól, és érdekes módon attól sem, hogy az adott vírus, vagy baktérium törzs ellenállóvá válik a propolisszal szemben.

Mivel a propolisz egy természetes szer, hatása kiegyensúlyozott, alkalmazása talán hosszabb távon hozza meg a kívánt eredményt, viszont a megelőzésben kulcsfontosságú szerepet játszhat, mert képes az immunrendszert aktivizálni, és kiegyensúlyozni a szervezet különböző területeinek működését.

Belsőleg használva páratlan fájdalomcsillapító szer, erősebb, mint a kokain, és a novokain. Hasznos fogfájás kezelésére, foghúzás után fájdalomcsillapításra és sebgyógyításra is.

Külsőleg használva gyógyítja a gyermekeknél meglehetősen gyakori kisebb- nagyobb vágott, horzsolt, szúrt sebeket, és segít, hogy a hegesedés után nyom nélkül múljanak el.

Természetesen nem helyettesíthetjük vele az orvosi szakértelmet, és a gyógyszerek használatát, de megelőző és elsősegélyt nyújtó szerepét nem szabad alábecsülnünk egy olyan korban, amikor túl sok mesterséges anyag, és vegyszer vesz körül bennünket veszélyeztetve az emberi egészséget.

 
Frissítse böngészőjét!Letöltés