0 termék
0 Ft
kosár
 
 
Propolisz a szánk egészségért

Propolisz a szánk egészségének védelmében

A propolisz görög eredetű szó, jelentése a 'városért', a 'város védelmében'. Ez a kifejezés arra utal, hogy a méhek életterük, a kaptár védelmére, az azon található rések betömésére, és a betolakodók elpusztítására használják. A propoliszt a méhek a növények, fák rügyeiből nyerik, és ezzel kenik be a kaptár belső falát, hogy a fertőzésektől, mikroorganizmusoktól védjék életterüket. Ez egy sárgásbarnás, kávé színű ragacsos anyag, amelynek erős aromás illata van. Összetételében jelentős szerepet játszanak a flavonoidok, nagyrészt ezeknek köszönhetőek kivételes gyógyító tulajdonságai.

propolisz szájhigénia

Fertőtlenítés, gyulladáscsökkentés méhszurokkal

A méhszurok a propolisz magyar neve. Belsőleg leginkább alkoholos oldatát használjuk, külsőleges használatra nagyszerű gyógyhatású balzsamokat készítenek belőle. Mivel a tiszta, steril környezet megteremtésében van elsődleges szerepe a méhek társadalmában, ezért számunkra is az egyik legfontosabb alkalmazási területe ez.

Szájunk egészségének megőrzésében régóta használja a népi gyógyászat a propoliszt, és már az ókoriak is felismerték és használták foghúzás utáni sebfertőtlenítésre, és a lyukas fogak kezelésére. Ez a szerepe máig fennmaradt, és mivel rendkívül erős antibakteriális hatása van, azok ellen a baktériumok ellen is meglepően jó hatásfokkal veszi fel a harcot, amelyek már az antibiotikumok bizonyos változataival szemben rezisztensek. Ezentúl a propolisz képes a gombás fertőzésektől is védelmet nyújtani szervezetünk egésze számára, ezért szájpenész kezelésében is elsőrendű segítség lehet.

 

A fájdalom csillapítása természetesen, propolisszal

Fájdalomcsillapító hatása is kiemelkedő, bizonyos esetekben megfigyelték, hogy felveszi a versenyt a szintetikus fájdalomcsillapítókkal, azok mellékhatásai nélkül. Ezért a nagyon nagy fogfájdalmak enyhítésében, mint alternatív gyógyhatású szert ajánlott használni, vagy foghúzás után a fájdalom csökkentésére és a gyógyulás elősegítésére.

Az ínygyulladás egy olyan probléma, amelyet sokan nem vesznek elég komolyan, pedig a fogínyvérzésnek később súlyos következményei lehetnek. A propolisz kivételes gyulladáscsökkentő hatása ebben a nehezen kezelhető helyzetben is javulást hozhat számunkra.

Fertőtlenítő hatásának köszönhető az is, hogy a szájban található atkák, fogkő kialakulása ellen és egyéb problémák kezelésére kiváló. Fogínybetegségben az ínyt propoliszos fültisztító pálcikával naponta többször ecseteljük.

 
Frissítse böngészőjét!Letöltés