0 termék
0 Ft
kosár
 
 
Szépség szolgálatában

Az Ön szépségének szolgálatában

 

Ókori kultúrák is használták

A méhpempő egy olyan tápanyag, amely annyira összetett, hogy a tudományos leírások nem tudják lefedni minden összetevőjét, hatásai azonban olyannyira látványosak és meggyőzőek, hogy már az emberiség történetének egészen korai időszakaiban is használták, elsősorban szépségápolásra.

Az egyiptomi kultúra testkultuszában fontos szerep jutott a méhek által készített eme „csodaszernek", nem csak életük folyamán alkalmazták a szépség megőrzéséért, hanem haláluk után arannyal keverve balzsamozták az előkelő személyek testét, hogy minél fiatalosabb állapotban őrződjék meg az örökkévalóság számára.

A görög kultúra szintén nagyra becsülte a méhpempőt, de ismerték az inkák is, akik nemcsak kozmetikai célokra, hanem belsőleg, erősítő, gyógyító szerként is használták.

arcápolásA szépség természetes forrása

A méhpempő bőrünk ápolásában rendkívüli hatásfokkal képes segítségünkre lenni. A kutatások eredményei azt mutatják, hogy a normál bőrtől a problémás bőrön át, egészen az érett, igénybe vett bőrtípusig  minden bőrtípusra kifejti áldásos hatását.

Ezt a széles spektrumú alkalmazási lehetőséget az alapozza meg, hogy összetétele gazdag értékes aminosavakban, amelyek a bőr tónusosságát, fiatalos kinézetét adó kollagén kialakulását támogatják. Ezeknek köszönhetően mindenféle bőrtípus megjelenése javul a méhpempő használatával.

Találhatunk benne az aminosavakon túl, a bőr hidratálását, megújulását nagyban támogató összetevőket: vitaminokat, ásványi anyagokat, zsírsavakat, amelyek által az érett bőr meglévő ráncait jelentősen képes elhalványítani, illetve kialakulásukat gátolni.

A sejtek megújulását támogatja, hidratálja a hámszövetet, ezáltal a bőr fiatalos, friss és üde lesz.

A problémás, pattanásos bőr ápolásában is kivételes módon képes közreműködni, mivel ebben az esetben antibakteriális hatása és tápláló, regeneráló hatása jól kiegészítik egymást.

Hajápolás a mindennapokban

Arcunk bőrén túl, érdemes kipróbálnunk a hajra, fejbőrre gyakorolt hatását, amely a bőr szerkezetének kiegyensúlyozásában, a korpa visszaszorításában, a haj egészséges, erős megjelenésében, és gyors növekedésében mutatkozik meg.

A kozmetikai ipar is felfedezte a méhpempőt, és beépítette termékeibe, így ma már elérhetőek olyan arckrémek, szemkörnyék ápolók, pakolások, hajsamponok, és balzsamok is, amelyek egyik fő hatóanyaga a méhpempő.

 
Frissítse böngészőjét!Letöltés